Èxit de participació a la sessió tècnica sobre Experiència de Pacient

Avui hem fet una sessió tècnica a La Unió sota el títol de «Necessito un Programa d’Experiència de Pacient?» on han participat unes 50 persones.

Hem intentat explicar els molts beneficis que retornen en invertir en un Programa d’Experiència de Pacient com:

  • Augment de la recomanació de l’hospital.
  • Increment del prestigi.
  • Millora de la percepció del servei que s’ofereix.
  • Millora de l’eficiència.
  • Potenciació de la motivació del personal.
  • Millora de la qualitat i de la seguretat mèdiques.

Per descomptat que els hem parlat de tres noms propis que apareixen, gairebé sols, quan el tema és l’Experiència de Pacient: Cleveland Clinic, Beryl Institute i Picker Institute.

L’element que millor defineix aquest nou tipus de gestió dels hospitals és posar el pacient al centre de les decisions per un motiu concret, i és que el pacient vol que el curin, però també que el cuidin. Necessita que es tinguin en compte les seves pors i inquietuds. També és vital que entengui què li passa, quines alternatives té damunt la taula, requereix informació, respecte i una bona atenció, a més de sentir-se important i protagonista de la seva pròpia curació.

lacocomedic_patient-experience
Un moment de la sessió tècnica d’avui on hem parlat sobre Experiència de Pacient.

Els representants d’hospitals que han vingut a la sessió tècnica d’avui han vist com l’Experiència de Pacient implica tots els departaments i suposa un canvi de la gestió del canvi cultural.

Podem dir que el gran secret és tenir una cultura del sempre, ja que no és difícil fer les coses bé de tant en tant, sinó fer-ho bé sempre.

Però què implica implementar un Programa d’Experiència de Pacient?

A nivell pràctic poden implicar molts canvis dins l’organització sanitària, ja que parlem d’un canvi de model de gestió. Ens referim a les decisions compartides, als grups de treball, a la proactivitat per avançar-nos a possibles problemes, a disposar de grans lideratges, a la comunicació de resultats, indicadors, d’eficiència i d’eficàcia.

Articles relacionats